fasaderstvo cenik

Fasaderstvo – Kako najti pravo fasaderstvo v svoji regiji

Kako najti dobro fasaderstvo na območju Ljubljane, Maribora, Gorenjske, Pomurja, Celja in Ptuja. Objavljamo seznam podjetij, katera glavna dejavnost je fasaderstvo na omenjenih območjih in cenik fasaderskih del. Pri izbiri fasaderstva je treba upoštevati kar nekaj zadev. Najprej velja opozoriti na stvari, ki  jih ne smete storiti pri izbiri fasaderstva. To so:

  • Za izdelavo fasade hiše ne izberite fasaderjev, ki so specializirani za fasade blokov.
  • Kakovostnejših materialov fasad ne naročajte pri komerkoli.
  • Ne verjemite na besedo, primerjajte ponudbe in se prepričajte.

Več o tem in tudi dodatna navodila o tem ,kako prepoznati, katero fasaderstvo je pravo zame ter kako najti boljšo fasado in je ne preplačati, si preberite v tem članku na domzalec.si.

Zanimiv je tudi članek o tem, kako izbrati dobrega fasaderja na rtvslo.si. V njem najdete nekaj napotkov pri izbiri fasaderstva, kot so npr:

  • Zakaj pri izbiri fasade ne smete nasedati dobrim prodajalcem,
  • zakaj in kako se informirati pri izbiri fasaderstva,
  • kakšne fasade najpogosteje izbiramo Slovenci.

V nadaljevanju pa najdete priporočila za izbiro fasaderstva, glede na regijo v  kateri iščete ter podatke o ceni fasaderskih storitev.

Fasaderstvo po regijah

Fasaderstvo – na kaj paziti

Najbolj pogost scenarij praktično pri vseh gradbenih storitvah od gradnje hiše do fasaderstev in krovcev je, da podjetja, ki nam izdelajo nekaj, za to prejmejo plačilo vnaprej preden pa bi morali izvesti storitve propadejo. Zato je eden izmed ključnih dejavnikov pri izbiri fasaderstva njegovo finančno stanje. Le-to lahko preverimo na več načinov.

Najprej je smiselno preveriti ponudnika na portalu stop-neplacniki.si, kjer so aktualno objavljene vse morebitne blokade računov. V kolikor je zavedeno na portalu, da ima določen ponudnik blokiran enega ali več TRR-jev, je bolje iskati drugega.

Naslednja stvar, ki jo je smiselno preveriti je finančno stanje in poslovanje v zadnjih letih s pomočjo portala bizi.si. Tam lahko vidimo, ali je podjetje poslovalo, s kakšnim letnim prometom, koliko zaposlenimi in ali je imelo dobiček ali izgubo. Tu ni smiselno iskati rekorderjev, saj te številke vsega ne povedo, smiselno pa je izbrati podjetje oz. dati prednost tistemu, ki ima stabilno poslovanje ali konstantno zmerno rast. Tako je odločitev oz. izbira fasaderstva najbolj varna s finančnega vidika.

Fasaderstvo za izdelavo fasade hiše

Fasaderstvo Ljubljana

Na območju Ljubljane (osrednjeslovenske regije) in Gorenjske je trenutno najbolj aktivno in iskano Fasaderstvo Fasade D&M. Podjetje obstaja od leta 2019. V nekaj letih so postali eden izmed vodilnih fasaderstev v Sloveniji in po številu izdelanih fasad prehiteli največje ponudnike. Fasade D&M se ukvarja izključno z izdelavo fasad hiš. Večjih objektov kot so bloki, ne delajo. Njihova glavan prednost je kakovost, ki jo zagotovijo po primerljivi ceni kot ostali ponudniki.

Fasaderstvo Maribor

Na območju Maribora torej Štajerske regije je najbolj aktivno fasaderstvo Dekor plesk d.o.o. Uporabniki oz. stranke jih ocenjujejo z visoko oceno. Podjetje pa ustvarja od 2 do 3 milijone evrov letnih prihodkov. Dokaj stabilno je tudi število zaposlenih. Fasaderstvo Dekor plesk zagotavlja storitve kot so fasaderska dela, slikopleskarska dela in štukaterska dela. Prav tako pa trenutno tudi zaposlujejo. Več o njih si lahko ogledate na njihovi spletni strani.

Fasaderstvo Gorenjska

Na območju Gorenjske regije je bilo zadnja leta prav tako najbolj aktivno fasaderstvo Fasade D&M. Poleg tega pa so priljubljena izbira Fasaderstvo Bojan Bajželj s.p. (Naklo), Fasaderstvo Bajt Jože s.p. (Šenčur) in Slikopleskarstvo, Črkoslikarstvo fasaderstvo Janez Jaklič Ml. s.p. in Zidarstvo in fasaderstvo Aleš Ovsenik s.p. (Predoslje).

Fasaderstvo Pomurje, fasaderstvo Celje, fasaderstvo Ptuj

Na izbranih območjih je precej ponudnikov fasaderskih storitev, med katerimi nihče izrazito ne izstopa. Zato vam priporočamo, da si fasaderstvo v tem območju Slovenije poiščete s pomočjo enega od portalov za iskanje ponudnikov različnih obrtniških del in storitev, kot so:

  • mojmojster.net
  • primerjam.si
  • omisli.si

Fasaderstvo cenik

Cenik fasaderskih del

Ceniki fasaderskih del se med seboj razlikujejo. Po eni strani je odvisno, katerega izvajalca izberete za izvedbo del. Po drugi strani pa se cene fasaderskih del razlikujejo tudi po regijah. V osrednjeslovenski regiji cena fasade za Eko sklad znaša od 35 € na kvadratni meter dalje, odvisno od tega kakšno izolacijo izberete. ČE se boste odločili za nižjo ceno, lahko dobite fasado že od 32 € na kvadratni meter. Cene fasade v Pomurju, Celju in na Ptuju se lahko nekoliko razlikujejo od ostalih.