Kako znišati stroške zavarovanja hiše?

Mnoge zavarovalnice ponujajo popuste za nakup polic v spletu in skupaj kupujejo zavarovanje doma in vsebine. Na primer, v času pisanja besedila 65% zavarovalnic v bazi ponuja popuste za nakup preko spleta in 80% za popust pri skupnem nakupu zavarovanja doma in vsebine. Povprečni popust za nakup preko spleta znaša 13%, povprečni popust za nakup doma in vsebine pa 11%. Ta povprečja temeljijo na zavarovalnicah v bazi podatkov, ki ponujajo odstotek popusta, vendar upoštevajte, da lahko nekatere zavarovalnice namesto tega ponujajo popust v fiksni vrednosti v dolarju.

Ponudnik zavarovanj je zaokrožil tudi nekatere popuste za zavarovanja doma, ki jih trenutno ponuja naša zavarovalnica v naši bazi podatkov. Razmislite, da pri zavarovalnici preverite, ali je mogoče na vašo premijo uporabiti več popustov, če ste primerni za spletni popust, pa tudi popust za dom in vsebino.

Morda boste lahko znižali tudi premijo za zavarovanje doma s povečanjem presežka. Vaš presežek je znesek, ki ga plačate vsakemu zavarovalnemu zahtevku, ki ga vložite v svojo polico. Na splošno višji kot bo presežek, za katerega se strinjate, da bo višja. Če nameravate povečati svoj presežek, se prepričajte, da si lahko privoščite plačilo tega zneska, če boste morali vložiti zahtevek.

Nekatere zavarovalnice vam lahko tudi znižajo premije, če namestite varnostne funkcije, kot so varnostni zasloni in alarmi. Zavarovalnice lahko zaračunajo tudi nižje premije, če svoje zavarovanje plačujete letno, ne pa v pogostejših obrokih.

Če razmišljate o sklenitvi zavarovanja za dom in vsebino, je tudi dobra ideja, da nakupujete za boljšo vrednost.