Klimatske naprave brez zunanje enote

Živite v Ljubljani ali drugem mestu in iščete skoraj nevidno klimatsko napravo, brez estetskega vpliva? To so  klimatske naprave brez zunanje enote. Pogosta izbira med tistimi, ki iz takšnega ali drugačnega razloga ne želijo zunanje enote oz. posega v stavbo. Res je, da je njihova zmogljivost nekoliko manjša v primerjavi s klasičnimi klima napravami, a imajo svoje izrazite prednosti.

Vedno bolj je pogosta klimatizacija poleti in pozimi, pravi strokovnjak Rok Kovačič iz podjetja Svet Klime. Klimatska naprava prepogosto pomeni namestitev kondenzacijskih enot (obsežnih in grdih) na zunanji del stavb. Nov pristop k klimatizaciji brez zunanje enote, ki dramatično izboljšuje vrhunsko tehnologijo »monoblok«.

Prednosti klimatske naprave brez zunanje enote

Glavna prednost klimatske naprave brez zunanje enote je enostavnost vgradnje. Klimatsko napravo le postavimo v prostor in jo priključimo na elektriko. To je vse. Klima je tako primerna za ogrevanje posameznega prostora. Poleg tega je prednost klime brez zunanje enote tudi estetika. Objekta namreč ni potrebno spreminjati oz vanj posegati z vgradnjo zunanje enote.