oglaševalske agencije v ljubljani

Oglaševalska agencija v Ljubljani

Ko podjetja iščejo oglaševalske storitve, se najpogosteje obračajo na agencije, ki so stacionirane v Ljubljani. V Ljubljani najdete kar precej oglaševalskih agencij, od cenejših, do takih, ki nudijo tako rečeno luksuzne storitve. Pri izbiri agencije pa je potrebno upoštevati kar nekaj dejavnikov, da bi podjetje našlo tako, ki mu ustreza. Poglejmo si, kako iskati in najti pravo agencijo za marketinške in oglaševalske storitve v Ljubljani.

Koliko ste pripravljeni plačati

Pri izbiri oglaševalske agencije si morate najprej pri sebi odgovoriti na nekaj vprašanj, med katerim bo glavno smernico dala cenovna iztočnica. Odvisno od tega, kakšen proračun boste namenjali za oglaševanje in marketing, za optimizacijo in grafični dizajn, lahko izbirate med različnimi agencijami, med katerimi imajo nekatere višje minimalne zahteve kot druge. Prav tako je višina provizije pri teh agencijah lahko nekoliko drugačna. V kolikor sodite v sam vrh ponudbe in dosegate visok letni promet, boste verjetno razmišljali o rešitvah, ki jih nudijo ponudniki, kot so Iprom, Martin M., ali pa Innovatif, ki sta med dražjimi, a njune storitve iščejo najboljši v branžah. Izbirate pa lahko tudi med ostalimi bolj dostopnimi agencijami, kjer izbire ne manjka.

Ali iščete dolgoročno sodelovanje

Odvisno od projekta, zahtev in drugih dejavnikov, lahko neko podjetje išče cenejše ali dražje storitve. Pomembno je, da se v času dogovarjanja in pridobivanja ponudb jasno dogovorite oz. izrazite za kakšno sodelovanje se zanimate, torej kakšno časovno obdobje vas zanima. Gre za to, da so cene na letni ravni nekoliko nižje. Zato je v mnogih primerih smiselno projekte planirati na letni ravni. Tako so storitve cenejše, kakovost višja in učinki bolj gotovi.

Ali iščete tehnično zahtevnejše rešitve

Pri iskanju tehnično zahtevnejših rešitev na področju spletnega marketinga, podjetja v Sloveniji težko najdejo prave rešitve, čeprav le-te obstajajo. Elitne agencije sicer v smislu določenih področij nudijo kakovost, a ne na vseh področjih. Tako npr. če iščete dobre programerje lahko izberete podjetje Positiva, kjer vam bodo izdelali praktično vse, kar ste si zamislili glede spletne strani ali aplikacije. Za celosten nastop na različnih socialnih omrežjih je izbire ogromno. Na področju optimizacije spletnih strani in oglaševalskih kampanj, pa boste največ dosegli s strokovnjakom Martin-om M. Pri bolj specifičnih področjih programiranja, pa boste morali malo povprašati, saj strokovnjaki obstajajo, a je iskanje pravega lahko nekoliko bolj zapleteno.

Pri izbiri ponudnika, morate zato dobro vedeti, kakšne oglaševalske oz internetne rešitve iščete, kaj želite od ponudnika in kdaj pričakujete rezultate. Različne oglaševalske agencije, vam bodo namreč ponudile različne pogoje in možnosti.