City Center's profile Mission and vision

Projekt Emonika je rezultat skupne vizije dveh partnerjev – enega največjih razvojno nepremičninskih podjetij v srednji in vzhodni Evropi TriGranit in Slovenskih železnic. Partnerja sta ustanovila skupno družbo Emonika d.o.o. za razvoj projekta v okviru javno zasebnega partnerstva med TriGranitom in Holdingom Slovenske železnice.

 

TriGranit se je odločil za sodelovanje v javno zasebnem partnerstvu pri gradnji Emonike z namenom, da bi uresničil izpolnitev dobrega projekta v izjemnem sodobnem urbanem središču, ki bo zadostil javnim, stanovanjskim in poslovnim potrebam Ljubljane in Slovenije.

 

 

Slovenske železnice

Slovenske železnice so podjetje v stoodstotni lasti države. Glavne dejavnosti družbe so potniški promet, tovorni promet in upravljanje infrastrukture.

 

Slovenske železnice sodelujejo v javno zasebnem partnerstvu, da bi uresničile enega največjih projektov v Ljubljani. Emonika bo omogočila uresničitev potrebe po novem javno logističnem centru, Slovenija pa bo pridobila moderno in sodobno logistično infrastrukturno središče. Slovenske železnice v Emoniki ne vidijo zgolj nadgradnje infrastrukturnih potreb mesta, ampak projekt, ki bo pozitivno vplival na življenje mesta in države.

 

Več o Slovenskih železnicah si lahko preberete na njihovi spletni strani www.slo-zeleznice.si