Banner
Banner

Ljubljanski
urbani forum

Ljubljanski

urbani forum

»Naš glavni cilj je pomembno prispevati k dobremu počutju ljudi, ki živijo, delajo, nakupujejo in se sproščajo v Emoniki, hkrati pa poskrbeti, da bo projekt okoljsko odgovoren in trajnosten.«

Sándor Csányi,

predsednik in glavni izvršni direktor, OTP Group

Masterplan
ZGODBA O EMONIKI

Ljubljanski urbani forum

Piše se leto 22 n. št. in rimsko cesarstvo širi svoja ozemlja in vpliv po Evropi. Jantarjeva pot, s katero so Rimljani povezali Baltik in Jadran, teče skozi cvetoče mesto Emona v osrčju Evrope. Njen osrednji trg, forum, utripa v živahnem mestnem življenju. Prebivalci Emone in popotniki obiskujejo forum zaradi kulturnih užitkov, kopeli in priložnosti za trgovanje. Svoje zlato, srebro, bron ali baker menjujejo za raznovrstno blago in storitve.

2000 let pozneje leži na ozemlju rimske Emone slovenska prestolnica Ljubljana in v njenem središču Emonika. Sodoben urbani kompleks nudi obilo priložnosti za nakupovanje in zabavo, vrhunske poslovne prostore, prijeten hotel in stanovanja. Kompleks združuje spodbudno in povezano poslovno okolje ter stanovanjske kapacitete za sodoben življenjski slog. Tu se življenje preprosto dogaja. To je ljubljanski urbani forum.

Bivanje v Emoniki

Stanovanja

Bivanje v Emoniki

Osupljiv nabor več kot 205 težko pričakovanih stanovanj za sodoben življenjski slog.

Več
Emonika pisarniški prostori

Poslovni prostori

Emonika pisarniški prostori

29.500 m2 sodobnih pisarniških površin, ki se nahajajo v severnem in južnem delu Emonike.

Več
Nakupovalna in prostočasna destinacija Emonika

Nakupovalno središče

Nakupovalna in prostočasna destinacija Emonika

Novo, sodobno, unikatno središče za nakupovanje in prosti čas, ki se razprostira na površini 24.500 m2.

Več
Emonika hotel

Hotel

Emonika hotel

Destinacija, ki se ponaša s 153 hotelskimi sobami in 51 hotelskimi apartmaji.

Več
STANOVANJA

Mestno središče pred vašim pragom

V stanovanjskem delu je na voljo osupljiv nabor več kot 205 zelo zaželenih stanovanj ter penthouse stanovanj s strešnimi vrtovi in čudovitimi razgledi. Stanovanjski del je orientiran vzhod-zahod. S premium lokacijo in prostranimi zelenimi površinami ustvarja dobrodošel kontrast vrvežu bolj komercialnega južnega dela kompleksa.

Prostorna stanovanja z vrhunskimi lastnostmi in dizajnersko opremo so narejena za sodoben življenjski slog in udobje. Stanovanja imajo lastna parkirišča in prostor za hrambo stvari.

North site
Interior
POSLOVNI PROSTORI

Samo ljudje z navdihom lahko navdihujejo druge

Severni del Emonike ponuja več kot 19.500 m2 sodobnih in prilagodljivih pisarniških prostorov z več kot 790 parkirnimi mesti. Prostor je primeren tako za sedeže podjetij kot za najemnike. Poslovne kapacitete Emonike dopolnjuje stolpnica v južnem delu, ki bo z 20 nadstropji najvišja stavba v Ljubljani. V njej je več kot 10.000 m2 sodobnih in prilagodljivih pisarniških prostorov z neverjetnimi razgledi.

Tako v severnem kot v južnem delu Emonike so na voljo raznovrstni pisarniški in poslovni prostori, zasnovani v skladu z najnovejšimi trendi in potrebami sodobnih delovnih procesov. Primerni so tako za velike korporacije ter mala in srednje velika podjetja kot za podjetniške inkubatorje zagonskih podjetij.

Exterior
Interior 01
NAKUPOVALNO SREDIŠČE

Središče v središču mesta

Južni del Emonike je središče znotraj središča – prijetna nakupovalna in prostočasna destinacija s približno 24.500 m2 površin in več kot 80 trgovinami.

Leži na odlični lokaciji v mestnem središču, neposredno ob novi glavni železniški in avtobusni postaji. Za obiskovalce je na voljo 900 parkirnih mest.

Emonika bo spodbujala diverziteto domačih in tujih najemnikov. Originalno in priljubljeno nakupovalno središče bo slavilo slovensko kulturo in hkrati zagotavljalo nepozabno izkušnjo nakupovanja.

South site
Interior 02
HOTEL

Oaza sredi mesta

Hotel Emonike je idealna destinacija tako za poslovne goste kot za turistične obiskovalce. Z več kot 153 sobami in bujnim vrtom visoko nad mestom obljublja zares posebno izkušnjo bivanja. Gostom in obiskovalcem so na voljo vrhunska hotelska restavracija, saloni, konferenčni prostori, klub in sobe z zasebnimi terasami.

South site 01
Exterior 01
LOKACIJA

Lokacija, lokacija

Emonika se nahaja v samem srcu ljubljanskega mestnega središča, ob pomembnem križišču Dunajske, Vilharjeve in Masarykove ceste. Z okolico je odlično povezana, saj do nje teče večina linij ljubljanskega avtobusnega prometa. Poleg tega leži neposredno ob sodobnem Potniškem centru Ljubljana z glavno železniško in avtobusno postajo.

Google maps
Center
Preoblikovanje ljubljanske vedute Preoblikovanje ljubljanske vedute
Skyline
TRAJNOST

Trajnost je naša prihodnost

Sonaravnost in zaščita okolja sta temelja in prednostni nalogi vsakega projekta, ki ga razvija OTP Real Estate Fund. Emonika, nekdaj zapuščeno zemljišče, se trenutno regenerira in preoblikuje. Kompleks bo ena prvih večnamenskih gradenj v Ljubljani s certifikatom BREEAM in oceno »zelo dobro« ter vodilna okoljsko-trajnostna gradnja v Sloveniji.

BREEAM je vodilna svetovna metoda za ocenjevanje sonaravnosti.

Emonika z BREEAM certifikatom dokazuje svojo trajnostno naravnanost in odgovornost do okolja, ki se kaže tudi skozi ekonomsko učinkovitost.

ESG
EMONIKA

Ekipa projekta Emonika

Emonika je v lasti in upravljanju družbe Mendota Invest, d.o.o. (»Mendota«). Mendota je 100 % hčerinska družba sklada Balansz Open-Ended, Private Institutional Real Estate Development Fund. Sklad upravlja OTP Real Estate Fund Management Ltd., ki je v 100 % lasti OTP Bank Plc.

S tem, ko je banka OTP Bank Plc. (Budimpešta) kot edini vlagatelj, je Balansz Open-Ended, Private Institutional Real Estate Development Fund član skupine OTP.

OTP Group je vodilni ponudnik finančnih storitev z več kot 16 milijoni zasebnih strank in podjetij, 40.000 zaposlenimi in okoli 1.700 poslovalnicami v regiji srednje in vzhodne Evrope. OTP Bank Plc. kotira na borzi v Budimpešti.

Poslovanje upravljavca sklada in sklada samega regulira Madžarska Narodna Banka.

OTP Group
Razvijalec in investitor
mixity
Projektant arhitekture
Elea iC
Projektant
CBRE
Nepremičninski agent
Futura
Oglaševalska agencija
North site 1

Kontakt

Osnovne informacije:
info@emonika.si

Informacije o leasingu:
leasingemonika@cbre.com

Predstavitvena brošura