kje kupiti stirodur

Kje kupiti Stirodur

Stirodur oz. XPS je ekspandiran polistiren. Ima podobne lastnosti kot stiropor, le da ima večjo tlačno trdnost. Zato je primeren za izolacijo delov stavb in objektov, ki so pod takim ali drugačnim pritiskom. Stirodur se najbolj pogosto uporablja za tlake oz. izolacijo tal in pohodnih površin. Je dobra izbira tudi za izolacijo ravnih streh. Manj pogosto pa se uporablja za izolacijo notranjih sten in fasad. Predvsem za izolacijo fasad je Stirodur manj primeren saj njegova glavna prednost (tlačna trdnost) ne pride do izraza. Zato je za izolacijo fasad bolj smiselno uporabiti stiropor ali pa plošče Silber Reflex, ki hkrati zagotavljajo tudi paro-propustnost.

Poglejmo si, kje je najbolj smiselno kupiti Stirdour in koliko znašajo cene različnih debelin Stirodura.

Stirodur cena

Cena stirodura je v osnovi nekoliko višja od cene stiropora, kar je razumljivo. Cena Stirodura je odvisna od namena in od vrste. Če boste Stirodur uporabili za  podzidek fasade debeline 10 cm, potem pri min. naročilu (50 m2) cena zanj znaša od 9,8 €/m2 + DDV. Če iščete Stirodur (XPS) za vkopani del fasade debeline 10 cm pri min. naročilu 50 m2 znaša od 9,8 €/m2 + DDV. Cena Stirodur (XPS) za ravne strehe debeline 10 cm pri min. naročilu 50 m2 znaša od 9,8 €/m2 + DDV, cena Stirodur (XPS) za pod temeljno ploščo debeline 10 cm pri min. naročilu 50 m2 znaša od 10,8 €/m2 + DDV.

Cene stirodura so seveda lahko tudi nižje pri naročilih večjih količin. Pomemben dejavnik pri nakupu Stirodura pa je tudi transport. Pri večjih naročilih tako lahko pričakujete brezplačno dostavo po Sl0veniji.

Kje kupiti Stirodur

Najbolj specializirano podjetje za prodajo oz. dobavo Stirodura je Stireks d.o.o. Nudijo široko izbiro različnih vrst Stirodura, dostopne cene in transport. Poleg tega podjetje nudi tudi širok razpon drugih gradbenih materialov (stiropor, Silber reflex, kamena volna, silikatni zidaki, …), zato boste pri njih lahko dobili vse, kar potrebujete za gradnjo.

Kaj pa lepilo za Stirodur

Za lepljenje Stirodura se v glavnem uporablja nizko-ekspandirajoča poliuretanska pena (npr. Tekapur Insulation Adhesive). Tak način je primeren za leplenje stirodura na beton oz. drug gradbeni material, tudi na les. Tudi ta je v ponudbi.

Obiščite gradbeno trgovino Stireks

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja